Hírek


„Vírushíradó”: 2020. márc. 30. – ápr. 5.

2020-04-06 14:03:50

Továbbra is folyik a járványhelyzet kezelése: az önkéntes tűzoltók szerte az országban folytatják a fertőtlenítési, logisztikai, karitatív munkájukat.

Fertőtlenítés Sándorfalván

A Sándorfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület négy hetei napi beosztásban fertőtleníti a település forgalmasabb pontjait; így tettek múlt héten is. 

Fotó: Sándorfalva ÖTE

 

Fertőtlenítő permetezések Baranya megyében

A Szent Flórián Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2020. március 30-án több településen is (Palkonya, Újpetre, Kiskassa, Peterd és Pécsdevecser) fertőtlenítő permetezéseket végzett a biztonság megtartásának érdekében.

Fotó: Szent Flórián ÖTE

 

Fertőtlenítés: Dél-Békés Mentőcsoport

A Dél-Békés-Mentőcsoport a veszélyhelyzet kihirdetése után csatlakozott a koronavírus-járvány elleni küzdelemhez. Legutóbb március 30-án este Mezőkovácsháza utcáin fertőtlenítettek az önkéntesek.

Fotó: Palcsek István

 

Ebédkiszállítás Komárom-Esztergom megyében

A Tatabányai 4x4 Terepjárós, Polgári Védelmi és Önkéntes Tűzoltó Egyesület márc. 31-én a koronavírus miatt felmerült korlátozások miatt, illetve az idős, beteg emberek védelme érdekében elindított ebédkiszállításban segédkezett a Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének.

Fotó: Tatabánya 4x4 ÖTE

 

Fertőtlenítés Solton

Megkezdődött Solt forgalmas közterületeinek fertőtlenítése hétfőn az esti órákban. Ezt a feladatot a Solti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai vállalták fel és végezték el. Tették ezt a város olyan részein, ahol a legtöbben megfordulnak, az üzleteknél, a gyógyszertáraknál, a központi buszmegállónál. A fertőzésveszély kockázatának csökkentése érdekében a fertőtlenítést a jövőben rendszeresen megismétlik.

Fotó: Solti ÖTE

 

Fertőtlenítés Vértesbogláron

Március 31-én a Vérttesboglári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai fertőtlenítették a falu forgalmas pontjait.

Fotó: Vértesboglár ÖTE

 

Fertőtlenítés: Ipoly-völgyi Különleges Mentőegyesület  

– Nagy örömünkre szolgál, hogy az önkéntes megyei mentőszervezetek a fennálló járványügyi helyzetben példás összefogásról tettek tanúbizonyságot – nyilatkozta a NOOL.hu-nak Renner Péter, az egyesület kommunikációs vezetője. – A miénkhez hasonló szervezetekre most elsősorban logisztikai feladatok hárulnak. Az egyik legfontosabb dolgunk a szükséges fertőtlenítőanyag-készletek felhalmozása, a megfelelő fertőtlenítőkapacitás kialakítása volt. Ez elég sok műszaki innovációt igényelt. Valójában még egyikünk sem találkozott a tömeges fertőtlenítéshez hasonló helyzettel, ki kellett dolgoznunk, hogy a különböző tűzoltási munkálatoknál használt eszközökkel hogyan lehet kijuttatni a fertőtlenítőanyagot a köztereken. Mivel többféle szállítási feladatot is meg kell oldanunk, a már meglévő Land Rover terepjárónk mellé a terepjáró-képességekkel bíró kisbuszunkat is szeretnénk hadra fogni, így nagyban zajlik már a jármű felújítása és munkába állítása.

Renner Péter azt is elmondta a portálnak, hogy állandó kapcsolatban vannak a balassagyarmati Szent Erzsébet Idősek Otthonával, ahol az elkészített ebédek kiszállításában vesznek részt. 

Fotó: Torjay Attila / NMH

 

 

Vissza