Hírek


RISKHUB találkozó

2021-06-04 07:39:08

A RISKHUB projekt 2. tervezői és periodikus találkozójára 2021. május 25-én került sor Budapesten.

A találkozón átadásra kerültek a csapatszállító kisbuszok az együttműködésben résztvevő magyar és szlovák önkéntes tűzoltó szervezetek, önkormányzatok képviselői számára. Ezek a kisbuszok nem csupán az önkéntes csapatok szállítását segítik a képzések, gyakorlatok során, de a beavatkozások   alatt mobil vezetési pontként is szolgálnak.

A májusi munkaműhely során a projektet vezető Budapesti Tűzoltó Szövetség szakértői bemutatták a projekt támogatásával készülő hibrid utánfutók szerkezetét, melyekre a későbbiek során villámárvizek, extrém viharok, vegetációtüzek leküzdéséhez, elsősegélynyújtáshoz szükséges speciális eszközök kerülnek felszerelésre.

A szervezetek képviselői áttekintették az e-learning platform készülő moduljait, melyek az önkéntesek általános szakmai felkészítése mellett segítik a speciális utánfutókra kerülő felszerelések megismerését. Emellett áttekintették a beavatkozó kapacitás hatékony koordinációját szolgáló mobil applikáció fejlesztésének irányait.

A találkozó résztvevői:

  • Budapesti Tűzoltó Szövetség (vezető partner)
  • Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség (partner)
  • Győr-Moson-Sopron Megyei Tűzoltó Szövetség (partner)
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Tűzoltó Szövetség (partner)
  • Reste község (partner)
  • Szilas község (partner)
  • Önkéntes Tűzoltó Testület Bős (partner)

A projektről

A RISKHUB projekt átfogó képzési programmal és kapacitásfejlesztéssel segíti az együttműködésben résztvevő magyar és szlovák önkéntes tűzoltó szervezetek felkészülését. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

www.skhu.eu

Vissza