Hírek


XII. Szárhegyi Tűzoltók Napja- Gyergyószárhegy

2021-09-28 12:41:04

Egy év kihagyás után, újra ünnepelni gyűltek össze a tűzoltók, Gyergyószárhegyen a XII. alkalommal megrendezett Szárhegyi Tűzoltók Napjára, 2021. szeptember 25-én.

A Szárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat szervezésében már hagyományos tűzoltó rendezvény, minden évben más-más tartalommal van feltöltve. Ezúttal a baráti kapcsolatok elmélyítése és újak kialakítása céljából a környékbeli tűzoltóságokon kívül Magyarországról és Erdély más megyéiből is érkeztek tűzoltók ezzel is színesítve a Szárhegyi Tűzoltó Napot.

A megnyitó a tűzoltó múzeumnál volt Simó Andrea kulturális referens konferálásával, ahol Györffy Zsolt tűzoltó parancsnok és Danguly Ervin polgármester köszöntötte a megjelent közel 120 tűzoltót, melyet Ft. Nagy László plébános úr áldása követett. Az ünnepi beszédek és az áldást követően a megnyitó fénypontjaként egy emléktábla leleplezésre került sor, melyet az elhunyt szárhegyi tűzoltók emlékére helyezett el a tűzoltóság a Szárhegyi Tűzoltó Múzeum falára. Ezt követte egy koszorúzás és egy mécses elhelyezése Danguly Ervin polgármester, Györffy Gábor alpolgármester és Györffy Zsolt tűzoltó parancsnok részvételével.

Az ünnepi ceremónia végén a résztvevők a szirénázó tűzoltóautók kíséretében levonultak a labdarúgó pályára és ott egy három versenyszámból álló tűzoltó verseny résztvevői lehettek. A rendezvényen részt vevő 13 tűzoltóság közül, hat vett részt a hagyományos gyergyószéki versenyen. A verseny bírái a miskolci önkéntes tűzoltók voltak és a következő sorrend alakult ki: I. hely- Kilyénfalvi Tűzoltóság, II. hely Szárhegyi Tűzoltóság, III. hely Güdüci Tűzoltóság, IV. hely Alfalvi Tűzoltóság, V. hely Krasznai Tűzoltóság és VI. hely Csíkszentmiklósi Tűzoltóság.

A versenyző tűzoltóságok mellett a rendezvényen részt vett a Miskolci Önkéntes Tűzoltó Egyesület és az Ajaki Tűzoltó Egyesület képviselete, illetve Erdélyből a Gelencei, a Kósteleki, a Tekerőpataki, az Újfalvi, a Csomafalvi Tűzoltóságok, a szárhegyi veterán tűzoltók, a Magyar Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Századának Erdélyi Alegysége és a Gyergyószárhegyi Polgárőrség.

A szervező Gyergyószárhegyi Önkéntes Tűzoltóalakulat köszönetét fejezi ki a Gyergyószárhegyi Polgármesteri Hivatalnak a pályázati rendszerének köszönhető támogatásért és a szervezésben nyújtott segítségért, a megjelent tűzoltóságoknak a részvételért és a háttérmunkában részt vevő személyeknek a fáradtságot nemismerő önzetlen segítségért.

Köszönet és hála mindenkinek, hogy újra megszervezhettük a Szárhegyi Tűzoltók Napját.

Gyergyószárhegy

2021.09.28

Györffy Zsolt – tűzoltó parancsnok

Vissza