Hírek


Segítség a viharkárok felszámolásáért

2019-06-28 14:16:10

A június 27-én Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kialakult időjárási veszélyhelyzet felszámolására önként jelentkező ÖTE-tagok számára teszünk közzé fontos információt.

Úticél: A viharkárok felszámolására önként jelentkező ÖTE-tagokat az MKI Nyíregyháza, Erdő sor 5. címen megtalálható bázisán várják.

Feladat: Elsősorban kidőlt fák eltávolítása és megrongálódott épületek helyreállítása, amely várhatóan két napig tart majd.

Költségtérítés: a fentiekkel kapcsolatban az igénybevétel költségeit a katasztrófavédelem megtéríti, illetve az ellátást biztosítja. Az esetlegesen finanszírozandó számlákat az önkéntesek a saját székhelyük szerint területileg illetékes igazgatóságuk nevére kérjék. (Vagyis pl. a Tolna megyei ÖTÉ-k a Tolna MKI nevére, a Vas megyei ÖTÉ-k a Vas MKI nevére stb.)

Az önként jelentkezők segítségét a károsultak és a helyszínen dolgozók nevében is köszönjük.

 

Frissítés:

A június 27-én Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében kialakult időjárási veszélyhelyzet következményeinek felszámolásában, a katasztrófavédelem felhívására több szomszédos és távolabbi megye, valamint a főváros önkéntes tűzoltói már részt vesznek, vagy a helyszínre tartanak. A hétvégére tervezett további kárelhárítási munkára még felvidéki, székelyföldi és vajdasági önkéntes tűzoltók is jelentkeztek.

 

Vissza