Hírek


Közel kétszáz önkéntes tűzoltó vett részt a szabolcsi károk felszámolásában

2019-07-01 08:38:38

„A bajban segítünk” – a jelmondat valósággá vált. Az ország szinte minden megyéjéből és a határon túlról (Székelyföldről, Vajdaságból és a Felvidékről) érkeztek önkéntes tűzoltók Szabolcs megyébe.

 

Az önkéntes tűzoltóságok rögtön ugrottak a hívó szóra, aki tudott, már pénteken elindult, hogy a szombati hajnalon a megjelölt helyen kezdje meg a károk felszámolását. Hivatásos és önkéntes tűzoltók, önkéntes mentőszervezetek tagjai közösen dolgoztak a június 27-i vihar következményeinek felszámolásán.

A kárhelyszíneken a tetőszerkezetek ideiglenes helyreállítását, a megdőlt, gyökerestől kiborult, épületekre borult fák eltávolítását végezték a résztvevők; a legkritikusabb pontok Kisvárda térségében, Nyírmadán, Pusztadoboson, Gyulaházán, Ajakon és Mátészalkán voltak.

A Vajdaságból két csapat érkezett kilenc fővel, a Hargita megyei Székelyudvarhelyről heten, a Komárno megyei Felvidékről Izsa és Szilas csapatai összesen öt fővel képviseltették magukat.

A „kontingens” tagjai a több mint 2500 bejelentést kezeltek nyolcvan településen – a bejelentésekkel körülbelül azonos számú tetőszerkezet károsodott, valamennyi ideiglenes helyreállítása megtörtént vasárnap estig.

Minden résztvevőt elismerés illet a kitartásáért, és az önzetlen segítségnyújtásért!

 


Kapcsolódó képek:

Vissza