Hírek


Gyertyagyújtással és koszorúzással emlékeztünk az elhunyt tűzoltókra

2020-10-29 15:29:47

Halottak napja közeledtével, immár hagyományosnak mondható módon, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Budapesti Tűzoltó Hősi Emlékműnél koszorút helyezett el...

…majd a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma munkatársaival közösen gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezett a Fiumei úti sírkertben örök nyugalomra helyezett tűzoltókról, akik egykor főparancsnokként szolgáltak, illetve hősi halált haltak, vagy szereztek más elévülhetetlen érdemet.

A Nemzeti Sírkertben található tizennyolc síremléket a tavalyi esztendőhöz hasonlóan ismét rendbe kellett hozni. A sírok rendbetételében közreműködtek Béres Ferenc tű. alezredes vezetésével a XIII. kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó-és Sport Egyesület tagjai .

A sírokon koszorút helyezett el Dobson Tibor tű. dandártábornok, a MTSZ elnöke, majd Dr. Berki Imre múzeumigazgató, Petermann József Attila nyá. tű. ezredes, a múzeum munkatársa és Béres Ferenc tű. alezredes, a MTSZ Hagyományőrző Bizottság vezetője, majd gyertyagyújtással emlékeztek az elhunytakra.

Emléküket kegyelettel őrizzük.

 

Vissza