Ötmillió forint üzemanyag-támogatás az MTSZ-nek

2021-12-22 11:15:16

A Volánbusz immár harmadik alkalommal fordítja jótékony célokra MOL-multipontjait – az ezekből származó üzemanyag-ajándékkártyákat dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és Ratatics Péter, a MOL Magyarország ügyvezető igazgatója adta át a kedvezményezett szervezeteknek.

A Volánbusz az ország 3155 településéből 3146-ot szolgál ki, évente 16,2 millió helyi és helyközi járatot indít, amelyek évente 455 millió kilométert tesznek meg. A szolgáltatásnyújtás során jelentős mennyiségű, évente több, mint 120 millió liter üzemanyagot használ fel a társaság, melyet partneri együttműködés keretében a MOL Magyarország biztosít.

A közlekedési vállalat több mint 11 000 autóbusz-vezetője és más gépjárművet használó munkatársai a munkavégzéshez szükséges tankolásaik alkalmával Multipontokat gyűjtöttek a benzinkutakon. Az összegyűjtött pontokat üzemanyag-ajándékkártyákra váltotta a MOL, és a kártyák összértékét 25 millió forintra kerekítette fel.

Az üzemanyag-ajándékkártyákat a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója, Dr. Pafféri Zoltán és Ratatics Péter, a MOL magyarországi operatív működésért felelős ügyvezető igazgatója ünnepélyes keretek közt adta át többek között a Magyar Tűzoltó Szövetség számára. Az MTSZ összesen ötmillió forint értékben kapott üzemanyag-támogatást.

Az üzemanyagtámogatás az eddig szokásos módon (50 ezer forint egyesületenként, a megyei szövetségek javaslatai alapján) kerül kiosztásra. A felmérés előreláthatóan januárban kezdődik meg.