Hírek


TFA-FCC HUNGARY-Szombathely: Bodó László az abszolút kategória győztese

2022-06-22 08:49:02

Kiválóan szerepeltek az önkéntesek is a versenyen. Gazdát cserélt, de Somogyban maradt az ország legerősebb tűzoltójának járó vándorserleg. Idén ifjabb Bodó László bizonyult a legjobbnak a „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, nemzetközi tűzoltóversenyen, június 17-én.

Szombathely Fő tere egy nagy tűzoltójátszótérré alakult át pénteken, amelyen az ország legerősebb tűzoltóját keresték. 2022-ben is mentális és fizikai felkészültségre, küzdelemre, erőre, akaratra és kitartásra volt szüksége annak a száz tűzoltónak – köztük a három somogyinak -, aki teljesítette a TFA és FCC feladatokat tartalmazó versenypályákat.

A versenyzőknek nem volt könnyű dolga, mert a nyári meleg ellenére a Firefighter Combat Challenge pályát teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben kellett teljesíteniük. Egyebek mellett egy tizenkét méter magas tornyot kellett futva meghódítaniuk, a férfiaknak nyolcvan, míg a nőknek negyvenöt kilogrammos bábut is el kellett húzniuk, és a tömlővel célba lövés sem maradhatott el. Ehhez társultak a második pályán azok az igazi erőfeladatok, amelyek során nagy súlyokkal kellett a legkülönbözőbb helyzetekben megküzdeniük a tűzoltóknak. A két pályán elért időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend. Végül az abszolút kategória magyar győztese ifjabb Bodó László (Kötél Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület) lett, így ő vehette át a vándorkupát. A tavalyi győztes Kiss János (Bolhás ÖTE) nem tudta megvédeni bajnoki címét, de ő is és a kaposvári Veres Soma Dániel tűzoltó őrmester (Kaposvár HTP) is sikeresen teljesítette a próbatételt.

A nőknél 30 év alatt Rácz Andrea (Bátaszéki ÖTE) hódította el az elsőséget, a 30-40 közötti korosztály legjobbja dr. Ódor-Sápi Csilla (FKI XI. kerületi doktorszolgálat) lett, míg a 40 évnél idősebbek között Komáromi-Raisz Borbála (Szentendre Város ÖTE) nyerte el az első helyet.

A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tűzoltó őrmester (Kiskunhalasi HTP) nyerte el.

Mindenkinek gratulálunk!


Kapcsolódó képek:

Vissza