Tűzvédelmi szakfolyóirat a Magyar Tűzoltó Szövetség tagjainak

2023-05-31 09:01:11

Dobson Tibor tű. vőrgy., az MTSZ elnökének közleményét tesszük közzé.

Tisztelt Bajtársak!

A Magyar Tűzoltó Szövetség számára kiemelten fontos, hogy a tűzoltó társadalomnak – függetlenül attól, hogy hivatásos, önkéntes, önkormányzati vagy létesítményi, magyarországi vagy határon túli magyar tűzoltóról van-e szó – egyéges, magas színvonalú képzési anyagokhoz legyen hozzáférése. Ez mostantól a Tűzvédelem című, kéthavonta megjelenő tűz- és katasztrófavédelmi szakfolyóirat formájában is megvalósul.

A folyóirat nem ismeretlen tűzoltó berkeken belül, épp ellenkezőleg: harminc éves múltra tekint, és egészen idén áprilisig Védelem Katasztrófavédelmi Szemle címen jelent meg. A kiadvány eddigi támogatásának megszűnése az újság megszűnésével is fenyegetett; ezért a támogatásra finanszírozási alapot nyújtó Miniszterelnöki Kabinetirodával, valamint a kiadói feladatokat eddig is ellátó Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesülettel együttműködve igyekszünk új alapokra helyezni a szakmai fórum terjesztését.

A Magyar Tűzoltó Szövetség szerepvállalásával együtt ugyanis a régi-új szakfolyóirat terjesztési platformja is jelentősen kibővül. A jövőben a Tűzvédelmet a hivatásos tűzoltóságokon kívül nyomtatott formában kapják meg a létesítményi és az önkormányzati tűzoltóságok; valamint elektronikus formában hozzáférhetnek majd az önkéntes tűzoltó egyesületek, illetve a Kárpát-haza Önkéntes Tűzoltó Hálózat határon túli tagjai is.

Bízunk benne, hogy ez az együttműködés minden tűzoltó bajtársunk szakmai épülését szolgálja majd.

Dobson Tibor tű. vőrgy.
elnök