Hírek


Háromnapos gyakorlat önkéntesekkel Tatán

2023-09-26 08:18:50

Háromnapos, nagyszabású gyakorlat zajlott Tatán és térségében, amely a NADIREX 2023 pályázat keretében, a Komárom Esztergom Vármegyei Tűzoltó Szövetség és az Uzemná Organizácia DPO SR Komárno szervezésében valósult meg. Az eseményen részt vett Dobson Tibor tű. vőrgy., a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke is.

A vármegye területéről 17, szlovák részről 15 önkéntes tűzoltó egység érkezett az összetett, szimulált káreseteket felvonultató gyakorlatra, amelyben a Máltai Szeretetszolgálat Vészhelyzet-kezelési egységei is részt vettek.

A feltételezés szerint Tata környékét nagyobb kiterjedésű vihar sújtotta, a Komárom Vármegyei és a Komárnó járási szövetség tagjaitól kértek segítséget, hogy a károk felszámolásában vegyenek részt. A tűzoltóknak különböző feladatokat kellet elvégezni, többek között erdőtűz, kidőlt fák eltávolítása, veszélyesen megdőlt fák kivágása és  eltávolítása az úttestről, villámcsapás által okozott épülettűz felszámolása, vízből való mentés búvárokkal, eltűnt személy keresés, mélyben rekedt személyek kimentése, de  gyakorolhattak olyan szituációkat is, mikor nem együttműködő az állampolgár.  

– Eljött a Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, a tűzoltósági főfelügyelő és a polgárvédelmi főfelügyelő is. Megmutatjuk nekik, hogy a magyar önkéntes egységek a szlovák önkéntesekkel adott helyzetben hogyan tudnak közösen beavatkozni – nyilatkozta Ágoston Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke.

 


Kapcsolódó képek:

Vissza