Hírek


Értekezlet az önkéntes tűzoltó egyesületeknek

2019-04-24 08:26:45

Április 16-án a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság konferenciát és tájékoztatót tartott az önkéntes tűzoltó egyesületek számára az igazgatóságon.

Az értekezlet nyitásaként az igazgatóság által szervezett és április 07-én véget ért tűzoltó alaptanfolyam tanúsítványait adták át az önkéntes tűzoltó egyesület (ÖTE) vezetői részére. A konferencián részt vettek az önkéntes tűzoltó egyesületek elnökein és parancsnokain kívül a komáromi, a tatabányai és az esztergomi hivatásos tűzoltóság parancsnokai és parancsnokai-helyettesei, a Tatabánya Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, valamint Szunyog Zoltán tű. ezredes igazgató, Kelkó Balázs tű. alezredes igazgatóhelyettes, és Csordás János tű. alezredes tűzoltósági főfelügyelő.

Az eseményen megjelent Ágoston Gábor, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke is. A megbeszélésen az ÖTE-k képviselői átfogó tájékoztatást, felkészítést kaptak az idei évben az önkéntes tűzoltó egyesületek számára kiírt pályázatról, annak elkészítéséről és beadási határidejéről. Tájékoztatást kaptak továbbá a mentőszervezetek számára meghirdetett pályázatról is.

Fotó: Káli Sándor tű. alezredes

Vissza